joi, 12 ianuarie 2012

SA INVATAM O LIMBA STRAINA

   Inainte de `89, multumita televiziunii bulgare, jumatate din populatia Romaniei stia ce-i aia "blagodarya Anjinsan (sic)", "nazdrave", "leka nosht", etc..Lucrurile au migrat catre vest dupa `89 si asa, majoritatea gospodinelor au inceput sa spuna, intrebate fiind ce limba straina cunosc, ca "vorbesc spaniola", parerea lor...ma rog "aroma de mujer" cu aspect de "gaviota", "a mi pesar"....
   Mai nou, datorita invaziei de telenovele coreene si chinezesti, sa vezi ce de gospodine galbejite la fata si cu ochi oblici o sa vedem prin metrou, piete, etc..
   Astept cu mare drag sa se trezeasca si emisfera australa iar televiziunile sa fie acaparate de seriale neo-zeelandeze vorbite in maori sau in limba aborigenilor australieni (exemplu: koala= nu bea).
De ce nu chiar seriale "vorbite" in limbajul mimico-gestual...si asa majoritatea populatiei se comporta ca si cand ar fi surdo-muta...
   Despre seriale, filme, reportaje, buletine de stiri, talk-show-uri, etc vorbite in limba romana literara NU E CAZUL. Cui prodest ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu