luni, 10 octombrie 2011

Scoala de soferi Spiru Haret.

   Aud si vad zilnic stiri despre tot felul de accidente de circulatie. Unul era provocat de o tanara piti care a intors brusc in trafic, deoarece  neuronul, unic, probabil i-a comunicat ca si-a uitat acasa trusa de farduri, Altul de un tanar al carui tata, care are o afacere de succes in domeniul consumarii banilor de la bugetul national, i-a cumparat o masina de fite. Absolventul, fara noroc la Bac, a vrut sa vada daca bate recordul stabilit de Boeing si a pierdut controlul mansei, pardon, volanului. Alt accident, soldat din pacate cu innecul a doua doamne, a avut loc cand o masina, condusa de una din ele, a vrut sa faca o croaziera pe Dunare. In alte accidente, sunt rariti pietonii aflati pe treceri semnalizate. In majoritatea accidentelor, autorii au permise de conducere calde, de cateva luni.
   Cand supravietuiesc accidentelor, autorii sunt cercetati pentru fapte savarsite din culpa, adeseori primind cate o sentinta cu suspendare.
   Ma intreb, instructorii auto care "produc" asemenea piloti tembeli si inconstienti, politistii care-i trec examenul de obtinere al permisului de facut prapad pe sosele, nu au nici o vina? Pe ei ii intreaba cineva, ceva?
   Inca ceva...Spiru Haret sau Hyperion au si sectii unde se preda sofatul ? Ar putea fi o explicatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu