duminică, 30 octombrie 2011

Lumea are nevoie de eroi

   Lumea are nevoie de eroi. De ceva vreme, un an,doi sau trei, s-au inmultit scrierile, documentarele, filmele artistice sau serialele, articolele din reviste sau online, despre eroi, eroi din trecutul antic sau cel Ev Intunecat. Eroi care luptau cu mainile goale sau cu sabia in mana, impotriva raului mistic sau impotriva raului din societate. Credinta, onoarea, adevarul,cinstea si cavalerismul erau directoare vitale in viata lor. Eroi care invingeau. Eroi care-si sacrificau iubirea, familia, avutul si viata pentru apararea si perpetuarea credintei, onoarei, adevarului, cinstei si cavalerismului.
   Legenda sau nu, faptele lor sunt povestite, cinstite, onorate, respectate si astazi.
   De ce aceasta "invazie" de asemenea flash-back-uri acum ?
   Poate scriitorii, scenaristii, regizorii, redactorii din media, etc., isi dau seama ca, incet-incet, intram intr-un nou Ev intunecat, o era a violentei exacerbate, a salbaticiei in acumulare de avere, a necredintei, o bezna adanca. Acolo unde ne imping incultura ridicata la rang de virtute, politica corupta si duplicitara, castigurile mici pentru o munca cinstita, fariseismul , minciuna, tupeul, setea de putere.
   Ceea ce era bun in fiinta umana, aproape ca a disparut.
   Leaderilor le trebuiesc turme inculte, usor de manat prin stanoage, usor de tuns de lana.
   Lumea are nevoie de eroi, lumea trebuie sa fie erou, lumea trebuie sa-si recastige credinta, onoarea, adevarul, cinstea si cavalerismul.
   Eroi putem sa fim toti...depinde de noi.Viitorul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu